5 november 2016, om 09:30 | Wijkcentrum Thuis in Overdie

Lodewijk Asscher in Alkmaar

Zaterdagochtend 5 november komt vice-premier en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher naar Alkmaar. Asscher is kandidaatlijsttrekker van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

De bijeenkomst vindt plaats in Wijkcentrum Thuis in Overdie, Van Maerlantstraat 8, Alkmaar. Inloop is vanaf 9.30 uur om 10.00 uur start de bijeenkomst.

Hij komt naar Alkmaar voor een gesprek met PvdA-leden en andere belangstellenden om te vertellen over zijn dromen en idealen voor Nederland en om te luisteren naar de zorgen, vragen en ideeën van de Alkmaarders.

De Amsterdammer Lodewijk Asscher is geboren in 1974. Na een carrière in de Amsterdamse politiek is hij sinds 5 november 2012 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vicepremier in het kabinet-Rutte II.

In 2002 werd hij lid van de gemeenteraad van Amsterdam. In 2006 verruilde hij het raadslidmaatschap voor het wethouderschap in de hoofdstad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2010 was hij namens zijn partij lijsttrekker in Amsterdam. Van maart tot juli 2010 was Asscher waarnemend burgemeester van de gemeente Amsterdam, van het aftreden van Job Cohen tot de benoeming van diens opvolger, Eberhard van der Laan.

MEEPRATEN OVER VERKIEZINGSPROGRAMMA

De leden van de PvdA hebben het concept verkiezingsprogramma ontvangen. Tot 23 november kunnen er amendementen en moties ingediend worden. Dat kan als individueel lid. Het lijkt het afdelingsbestuur goed om een bijeenkomst te beleggen met de leden die willen meedenken over het programma en gezamenlijk willen reageren.

Als u mee wilt praten over het conceptverkiezingsprogramma meldt u dan voor 6 november aan op PvdA072@gmail.com

Vanaf 24 november kunnen de PvdA- leden met stemrecht stemmen op de kandidaat van hun voorkeur. Op 8 december sluiten de stembussen. Een dag later wordt dan bekend wie op 15 maart 2017 de PvdA-lijst aanvoert. Op dit moment zijn de andere kandidaten Diederik Samsom, Tweede Kamerlid Jacques Monasch, Ridderkerker Gerard Bosman en Pelle Oosting uit Deventer. Op 7 november wordt bekend welke kandidaten daadwerkelijk aan de lijsttrekkersverkiezing mee mogen doen. Diederik Samsom komt op 23 november naar Alkmaar. Het afdelingsbestuur probeert ook de andere kandidaten naar Alkmaar te krijgen voor een presentatie.